Podijeli članak

Prošlo je točno godinu dana otkad je u teškoj prometnoj nesreći u Njemačkoj život izgubio kralj narodne glazbe Šaban Šaulić. Dok se vraćao s nastupa u Bielefeldu, na njegov automobil naletio je turski državljanin Alsin Levant svojom Mazdom. Bio je pod utjecajem alkohola te nije imao važeću vozačku dozvolu...

U automobilu su osim Šabana bili njegov klavijaturist Mirsad Kerić, koji je preminuo od posljedica nesreće, te Slobodan Stojadinović, kojemu su doktori spasili život.

Nedavno je Turčin pušten da se brani sa slobode jer su vlasti procijenile kako ne postoji mogućnost bijega.

- Levantu će suditi za nemarnu vožnju. Prijeti mu zatvorska kazna - rekao je nedavno njegov odvjetnik.

Gdje se točno nalazi Levant, odvjetnik nije htio otkriti, a razlog su, kako pišu srpski mediji, mnoge prijetnje koje je dobio nakon izazivanja prometne nesreće. Suđenje Turčinu počinje 27. ožujka.

Turčin se brani sa slobode, a Šabanova obitelj odlučila je distancirati se od medija i u miru tugovati. Njegova supruga Gordana nije odgovarala na naše pozive, ali javila nam se njegova kći Ilda, koja je također pjevačica.

- Naša bol za ocem je velika kao i prvog dana. To je sve što imamo reći na tu temu - rekla nam je neutješna Ilda.Zbog Šabanova velikog doprinosa srpskoj glazbi vlada Srbije prošlog je tjedna odlikovala pjevača Zlatnom medaljom za zasluge u glazbi. U njegovo ime nagradu su primili supruga Gordana te djeca - Sanela, Ilda i Mihajlo.

- Tužni smo što u ime našeg tragično stradalog supruga, oca i djeda danas primamo ovaj orden. Istodobno, ponosni smo što i dalje živi kroz svoja djela, za što je ova nagrada najbolji dokaz. Šaban je tijekom života dobio nebrojeno mnogo nagrada, ali ovo je zasigurno najvažnija. Ovo je istodobno priznanje za milijune ljudi koji su Šabana u posljednjih pola stoljeća voljeli i poštovali njegov izniman rad - rekli su članovi obitelji Šaulić.

I dok ovaj dio obitelji i danas tuguje, Šabanov izvanbračni sin Robert Omaljev najavljuje bitku za svoj dio nasljedstva. U kolovozu prošle godine podnio je zahtjev sudu da i njega uvrste u ostavinsku raspravu. Obitelj tad nije htjela ništa komentirati, ali se oglasio Šabanov brat Hasan Dudić, piše 24sata

- Roberta volim, on je sin moga pokojnog brata, ali nema moju podršku u tome što radi - rekao je Šabanov brat. Osim Roberta, Šaban ima izvanbračnog sina Marka u SAD-u...