Podijeli članak

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) su tijekom današnjeg rada raspravljali o samo tri točke.

Kao i u tijekom prethodnih zasjedanja, najmanje se raspravljalo o zakonima, jer su parlamentarci otvarali teme koje nisu povezane s točkama dnevnog reda.

Nakon zastupničkih pitanja i premijerovih odgovora, na šestoj redovnoj sjednici, prvoj nakon ljetne zastupničke pauze, razmatran je Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima – po hitnom postupku, prenosi Fena.

- Dopunama zakona poboljšat će se materijalni status policijskih službenika koji su stekli pravo na ostvarivanje starosne ili invalidske mirovine - rekao je entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Propisuje se da će se policijskom službeniku osobni koeficijent za ostvarivanje prava na mirovinu utvrđivati na osnovu pet godišnjih plaća koje su za njega najpovoljnije.

Prije toga, entitetski parlament je kastrirao ostavku ministrice trgovine i turizma Dragice Kovač, a na tu funkciju imenovana je Suzana Gašić.

Sjednica se nastavlja i sutra, a na dnevnom redu je više od 40 točaka, među kojima su i izmjene i dopune Zakona o notarima – po hitnom postupku, prijedlozi zakona o osobnom imenu,  likvidacijom postupku, dopune Zakona o pravosudnom ispitu, izmjene zakona o nasljeđivanju, gospodarskim društvima te, između ostalog, o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.