Podijeli članak

Novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je danas u Ljubuškom. „Dobili smo potvrdu s Mikrobiologije SKB Mostar preko našeg zavoda za javno zdravstvo da imamo još jedan novi slučaj zaraze. U pitanju je osoba koja je testirana zbog toga što je planirana hospitalizacija u SKB Mostar, osoba koja je asimptomatska i jutros je došao nalaz da je pozitivna. Mi sada popisujemo sve kontakte te osobe, svi će oni ići u samoizolaciju“, rekao je danas za Radio Ljubuški dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški, te član Županijskog i gradskog Kriznog stožera.

Usprskos novom slučaju, trenutna epidemiološka situacija u Ljubuškom je dobra. „Trenutnu epidemiološku situaciju u Ljubuškom bih ocijenio kao dobru. U prethodnom periodu imali smo dva laboratorijski potvrđena slučaja infekcije koronavirusom na području našeg grada. Moram reći da pravodobnom reakcijom i odgovornim ponašanjem ponajprije tih osoba ali i članova njihovih obitelji zadržali smo situaciju pod kontrolom i nismo imali lokalno širenje infekcije“, rekao je dr. Landeka.

On je dodao kako se nastavljaju testiranja u Ljubuškom. „Mi i dalje preko mobilnog tima Zavoda za javno zdravstvo u suradnji s nadležnim liječnicima iz našeg Doma zdravlja i prema njihovim indikacija testiramo osobe sumnjive na COVID-19, osobe koje su planirane za operativne zahvate i preglede kod nas i u inozemstvu“, rekao je dr. Landeka. Također je govorio i situaciji u našem okruženju, o preporukama i zapovijedima nadležnih stožera, te o tome kako funkcionira Dom zdravlja u ovim pandemijskim vremenima.