Podijeli članak

Studio od 500 kvadratnih metara uređen je u modernom industrijskom stilu i u njemu se nalazi 10 radnih jedinica za kuhanje
RTL-ov popularni kulinarski show u novoj sezoni pokazat će i svoje novo ruho. Osim što će Doris Pinčić Rogoznica dobiti voditeljskog partnera – Domagoja Jakopovića Ribafisha, povratak Željke Klemenčić, novi studio i novi koncept zadovoljit će ukus i najzahtjevnijeg gledatelja. Pale se reflektori u Studiju 4 zagrebačkog Jadran filma, osvjetljavaju novi prostrani studio u kojem stoji i novi voditeljski par – Doris Pinčić Rogoznici pridružuje se poznati gastro kolumnist Domagoj Jakopović Ribafish. Pokraj njih za stolom žirija sjede Tomislav Špiček, Ivan Pažanin i Željka Klemenčić, koja se nakon dvije sezone vratila u svoju kulinarsku obitelj. Ispred njih stoje novi kandidati i nova jela koja se trebaju kušati, a gledatelje pred malim ekranima očekuje jedna vrlo zanimljiva gastro avantura s brojnim novitetima. Pa krenimo redom.
 
Studio se gradio dva mjeseca
Novi studio u kojem se snima omiljeni kulinarski show “Tri, dva, jedan – kuhaj!” proteže se na 500 kvadratnih metara, a u njemu se nalazi 10 radnih jedinica za kuhanje opremljenih brojim pomagalima koji kandidatima mogu olakšati zadatke. Osim toga, prostrani studio uređen je u modernom industrijskom stilu, za njegovu je dekoraciju potrošeno preko 200 metara umjetnog bršljana i više od 100 jedinica rasvjetnih tijela, a zbog svoje kompleksnosti, gradio se puna dva mjeseca! Svaki pokret i svaku riječ u studiju prati 10 studijskih kamera i 30-ak mikrofona, a na projektu radi oko 100 osoba koji se brinu za krajnji rezultat emisije.
 
Kako bi jela kandidata bila što bolje prezentirana, na raspolaganju im je čak 500 različitih tanjura na kojima mogu poslužiti svoja jela. Za izvrsne namirnice brine se poseban tim ljudi koji je za ovu sezonu nabavio preko 130 kilograma mesa i više od 60 kilograma vrhunske ribe, a tijekom kuhanja kandidati mogu koristiti i do 40 dostupnih začina. Kada se sve zbroji, u sedmoj sezoni ukupno bi se trebalo skuhati i više od 360 jela!
 
Uvode se audicije za natjecatelje
Što se tiče samog koncepta showa, u novoj sezoni pravila igre su nešto drugačija. Prvi put u povijesti ovog formata bit će organizirane audicije u kojima će svaki natjecatelj morati dokazati svoju spretnost u kuhinji te dobiti prolaznu ocjenu od stručnog žirija. Tek kad parovi koji prođu audiciju, moći se sudjelovati u daljnjem natjecanju. Uz to, produkcija showa odlučila se za još jedan novitet – ovog puta natjecat će se ženski protiv muških parova. Tako će 5 odabranih ženskih parova mentorirati Željka Klemenčić, a Ivan Pažanin bit će mentor 5 muških parova, dok će Tomislav Špiček ostati u ulozi predsjednika žirija.
 
Čini se da se puno toga “zakuhalo” u showu “Tri, dva, jedan – kuhaj!” stoga ovu sezonu svi obožavatelji ove emisije nikako ne smiju propustiti!net.hr