Podijeli članak

U Trebinju su potvrđena četiri nova slučaja infekcije virusom korona kod građana srednje i mlađe životne dobi, potvrdili su u gradskom Stožeru za izvanredne situacije. Riječ je o osobama iz različitih obitelji iz Trebinja. Virus korona potvrđen je kod dvojice Trebinjaca i jedne Trebinjke srednje životne dobi, te kod jedne osobe mlađe životne dobi.

"Prvi rezultati epidemiološke istrage govore da bi njihovo obolijevanje moglo biti povezano s jednim skupom koji je organiziran van Trebinja", kažu u Stožeru. Iz Stožera su pozvali sve Trebinjce da smanje društveni kontakt, da u zatvorenom nose maske, te da što češće peru ruke.

"Ljubljenje, rukovanje i grljenje treba izbjegavati bez izuzetka, a fizičku distancu držati na minimalnom rastojanju od jedan i po do dva metra, jer se samo uz poštovanje ovih preporuka može spriječiti širenje Covida-19", poručili su iz Stožera.

Situacija u gradovima u okruženju je veoma složena, pa se svim građanima savjetuje dodatni oprez. "Što se tiče Trebinja, situacija s virusom korona je pod kontrolom i nema mjesta panici. Nadležne službe rade svoj posao na najbolji mogući način", naveli su iz Stožera.

Na području Trebinja su od početka pandemije virusa korona registrirana 33 oboljele osobe, od kojih se njih 22 oporavilo, prenosi N1.