Podijeli članak

U tvornici  GS- TMT na Docu kod Travnika već nekoliko godina se proizvode Ruffian električni bicikli, a najnoviji proizvod koji je po cijeni i izgledu prihvatljiv i bh. tržištu “Lil Buddy” otvorio je i nova radna mjesta.

Ruffian je proizvod njemačkog partnera firme GS-TMT Ruff Cycles, a cijena bicikla s električnim motorom košta i nekoliko tisuća eura, ovisno o željama kupaca. Međutim, Ruff Cycles u proizvodnju je pustio i “Lil Buddy” bicikl čija cijena ne prelazi 2.000 eura.

Za Ruffiana se odlučio i jedan od najboljih nogometaša svijeta Cristiano Ronaldo koji je nedavno u travničkoj fabrici naručio bicikl za sebe i svoju suprugu.

U razgovoru za Klix.ba Jasmin Džananović, voditelj projekta u GS-TMT za Ruff Cycles, govori kako je razvoj trajao šest mjeseci te da su u drugom dijelu godine napravili 500 primjeraka.

"Osjetili smo da bismo mogli proći na tržištu i što brže smog a stavili na tržište sa svojim njegovim dijelovima. Kompletan razvoj je išao iz Travnika. Pokušali smo dijelove sve praviti u BiH, ali nismo mogli napraviti suradnju tako da dijelove dobijamo iz raznih dijelova svijeta", kaže Džananović.

Dodao je kako im je cilj naredne godine napraviti 2.500 primjeraka Lil Buddy-a koje je zbog cijene svima prihvatljivo.


"Ovaj proizvod svako može poželjeti, ali i kupiti jer je cijena pristupačna i ne prelazi 2.000 eura, za razliku od Ruffiana koji se prodaje po cijeni od približno 5.500 eura. Lil Buddy je napravljen za mlađu populaciju koji se može koristiti za svakodnevne aktivnosti", dodaje naš sagovornik.

Na proizvodnji radi 18 ljudi od čega su četiri inžinjera posvećena novim proizvodima, a već naredne godine će razviti deset novih električnih bicikala.