Podijeli članak

Na stadionu Bare u Čitluku 19.rujna u odličnoj organizaciji AK.Brotnjo istovremeno je održan 15.medjunarodni miting"Dani Berbe groždja"-"Bože Gagro"kao i pojedinačno Prvenstvo BiH za cicibane/ke.

Na natjecanjima nastupilo je 26 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa velikim brojem mladih atletičara/ki.

Za HAK Zrinjski nastupilo je 19 atletičara/ki i odličnim rezultatima u raznim disciplinama okitili se sa 10 odličja.

Troskokašica Ana Dorotea Markić(2005)višestruka državna prvakinja i članica reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupivši na medjunarodna mitingu još jednom je dokazala svoj raskošni talenat nastupivši u dosta starijoj uzrasnoj kategoriji seniorki i odličnim skokovima pobjedila konkurenciju i okitila se zlatom.

U daljnjem dijelu mitinga u odličnoj utrci na 60m u kadetskoj konkurenciji srebro je osvojio Ivan Obradović(2005.), a u zahtjevnoj utrci na 1000m odlično je istrčao Petar Mikulić i osvojio brončanu medalju.

Svoj prvi nastup na mitingu,ostvarila je i Petra Smoljan(2013) u konkurenciji limačica i odličnom utrkom i rezultatom zasluženo osvojila brončanu medalju.

Na Pojedinačnom prvenstvu BiH u kategoriji cicibani/ke mlade snage Zrinjskog su brilijirale ostvarivši odlične rezultate.

Marija Obradović odličnom utrkom i odličnim rezultatom  na 60 m okitila se zlatnom medaljom kao i srebrom u utrci na 200m i pokazala da se radi o mladoj talentiranoj atletičarki Zrinjskog.

Sa četiri zlata u štafeti 4x100 m okitile su se mlade atletičarke Zrinjskog:Petra Čuljak, Karla Sesar, Marta Karlušić i Marija Obradović.

Nadomak bronce bila je i druga štafeta Zrinjskog koja je sa vrlo malom rezultatskom razlikom osvojila visoko četvrto mjesto u sastavu: Gabriela Šunjić, Marita Marušić, Sara Smoljan i Dora Lovrić.

Iz HAK Zrinjskog prezadovoljni su rezultatima mladih atletičara Zrinjskog u ovoj sezoni i svojim rezultatima, zalaganjem i odličjima mladi atletičari sve više promoviraju atletiku kako u gradu Mostaru tako i na razini države i dalje.