Podijeli članak

Facebook je lansirao novu aplikaciju pod nazivom Threads ili točnije Threads From Instagram. Kako ime sugerira, riječ je o Instagramovom spin offu čija je primarna uloga dijeljenje fotografija i poruka s bliskim prijateljima.

Iako je Facebook u okviru Instagrama već predstavio opciju Close Friends koja dozvoljava dijeljenje sadržaja poput priča s bliskim, odabranim ljudima, odlučeno je da se na bazi toga kreira odvojena aplikacija.

Dakle, Threads pruža mogućnost dijeljenja fotografija, priča i poruka s bliskim prijateljima, ali navodno puno brže i učinkovitije nego što to čini Instagram. Threads dopušta da iz korisničkog intervejsa za fotografiranje jednim klikom odaberete osobu s kojom želite podijeliti sadržaj.

Threads je aplikacija fokusirana na kameru, ali kritičari smatraju da je izvedba siromašna, gotovo dosadna i da postojeće opcije ne opravdavaju gradnju odvojene aplikacije.

Kako navodi AndroidAuthority, aplikacija nema podrške za tagiranje, GIF-ove, ankete, pitanja i slično. Kamera ne dozvoljava bumerang opciju kao što to čini Instagram, ali postoje naljepnice i emoticoni.