Podijeli članak

Imati kraljevsku titulu nije uvijek lagano, dapače ona ima težinu i nosi određene odgovornosti. Iako je cijeli život provela noseći s ponosom titulu princeze, nasljednica norveške kraljevske obitelji Marta Louise sada je odlučila iste se odreći.

Kako bi mu omogućili normalno djetinjstvo, Meghan Markle i princ Harry od samog su početka odlučili da njihov sin Archie Mountbatten-Windsor neće imati nikakvu kraljevsku titulu. I kći britanske princeze Anne, Zara Tindall, prije nekoliko je godina otkrila novinarima kako je sretna i zahvalna što njezini roditelji nisu joj dali nikakvu titulu, a njihovim je stopama sada krenula i norveška princeza Marta Louise, prenosi Tportal.
 

Kako donose strani mediji, kći kralja Haralda V i kraljice Sonje najavila je na svom Instagram profilu kako više neće koristiti titulu princeze, osim ako se ne radi o službenom predstavljanju norveške kraljevske obitelji.

Tu odluku donijela je nakon što su ona i njezin dečko, samoprozvani šaman Durek, završili svoju zajedničku govorničku turneju 'The Princess and the Shaman', a nakon koje ju je javnost prozvala da koristi svoju titulu u svrhu zarade.

'U razgovoru s obitelji pronašli smo najbolji način da zadovoljimo sve. Došli smo do zaključka da ću titulu princeze koristiti samo kada predstavljam kraljevsku obitelj ili sam na službenim događanjima u ime kraljevine. Od sada pa nadalje titulu princeze neću koristiti u komercijalne svrhe.'

Paralelno s tim otvorila je i novi Instagram profil, na kojem doista više nema titulu, a koji se zove jednostavno - @martha.louise.intuitive.