Podijeli članak

Alistair Owereem jedan je od najboljih fajtera borilačkih sportova. 

Jedini je u povijesti koji je istovremeno držao šampionske pojaseve organizacija Strikeforce, K1 i Dream te jedan od samo dva borca koji su istovremeno bili svjetski MMA i K-1 prvaci.

U karijeri je pobjeđivao Dos Santosa, Mira, Lesnara, Arlovskog, Werduma, Belforta, Hunta...

Međutim, ono što je napravio na UFC-evom eventu u Jacksonvilleu nakon što je protiv Walta Harrisa izvjestan poraz pretvorio u pobjedu tehničkim nokautom tako što je čudesno uskrsnuo iz nokdauna, na ljudskoj razini vrijedi više od svih njegovih borilačkih uspjeha i rekorda, prenosi Index.

Borba između Harrisa i Overeemea trebala se održati u prosincu prošle godine, ali je odgođena zbog strašne tragedije. Nakon što je Harrisova pokćerka nestala, ispostavilo se da je oteta i pronađena je mrtva.

Zbog toga je Harris ovu borbu posvetio njoj. Činilo se da će pobijediti u čast pokojne pokćerke, ali nije uspio protiv legende. Sudac je u drugoj rundi prekinuo meč i Overeema proglasio pobjednikom.

On tada u trijumfu pokazuje kako je velik. Nije radio ono što borci inače izvode u takvim situacijama - likovao i slavio veliku pobjedu, posebno s obzirom na to kako ju je izborio.

Umjesto toga se krvav spustio na pod do više emotivno nego tjelesno slomljenog Harrisa, grlio ga, tješio, čak mu se i ispričavao. Na kraju ga je pozvao da zajedno treniraju.

Naravno, Overeem je ovakvim ponašanjem oduševio fanove borilačkih sportova širom svijeta.