Podijeli članak

Nekadašnji napadač, između ostalih, Arsenala, Tottenhama, Manchester Cityja i Real Madrida Emmanuel Adebayor danas je igrač paragvajske Olimpije, a dok čeka bolje dane, samoizoliran je u svom Togu.

Tamo je Adebayor došao na udar kritika jer odbija donirati novac za borbu protiv koronavirusa, ali svoju odluku ne planira promijeniti.

''Uvijek radim stvari prema svom srcu, a ne riječima drugih. Za one koji kažu da ne doniram, da budemo jasni, doista ne doniram. Jednostavno", poručio je na Facebooku.

Adebayora se proziva i usporedbama sa Samuelom Eto'om i Didierom Drogbom, afričkim nogometnim legendama koje su vrlo aktivne u humanitarnom radu, piše gol.hr. 

"Radim što hoću, jedem što hoću, to je najvažnije. Ima onih koji me kritiziraju jer nisam uspostavio zakladu u Togu. Žao mi je što me ljudi uspoređuju sa Samuelom Eto'om ili Didierom Drogbom pitajući me zašto nemam zakladu i zašto ne doniram, kao da sam ja donio koronavirus u Togo", rekao je.

"Nisam ni jedan ni drugi, ja sam Sheyi Emmanuel Adebayor. Savjet za sve koji traže donacije, neću to napraviti, jednostavno i jasno. Hvala i ugodan dan", zaključio je.