Podijeli članak

Njemačka će primiti nazad nekoliko članova terorističke organizacije ISIS, uključujući i njihove supruge i djecu, koji će biti deportirani iz Turske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Turske vlasti informirale su Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke da će ovog tjedna deportirati desetoro njemačkih državljana, potvrdio je zamjenik glasnogovornika njemačkog ministarstva Christofer Burger.

"Njemačke vlasti su provjerile identitete trojice muškaraca, pet žena i dvoje djece", izjavio je Burger.

Lokalni mediji prenose kako njemačke vlasti vjeruju da je sedmoro osumnjičenih imalo veze s terorističkom grupom ISIS.

Od početka građanskog rata u Siriji 2011. godine više od 1.050 njemačkih državljana otišlo je na strana ratišta u Siriji i Iraku, podaci su njemačkih sigurnosnih agencija.

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Republike Turske Ismail Catakli priopćeio je da je započela deportacija stranih terorista iz Turske. Pojasnio je kako su završeni procesi identifikacije stranih terorista uhićenih u Siriji te da je uspostavljen kontakt s njihovim zemljama.

Turska je dosad deportirala 7.500 članova ISIS-a, dok se u njenim zatvorima trenutno nalazi njih 1.149, potvrdio je prošlog tjedna predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan.