Podijeli članak

Nakon što je koncert svjetske latino zvijezde Enriquea Iglesiasa zakazan za 1. prosinca u Areni Zagreb otkazan zbog neispunjenja ugovornih obaveza organizatora prema izvođaču, tvrtka Eventim priopćila je kako do potpunog pravnog razrješenja neće biti moguće vratiti novac kupcima ulaznica.

"Eventim poduzima i nastavit će poduzimati sve pravne mjere kako bismo kupcima otkazanog koncerta omogućili povrat novca. Nažalost, do potpunog pravnog i institucionalnog razrješenja nastale situacije ne možemo izvršiti povrat novaca kupcima ulaznica za ovaj otkazani koncert", ističe se u priopćenju Eventima, prenosi Jutarnji list

Napominju da je ta tvrtka, kao posrednik koji je prodavao ulaznice u ime i za račun organizatora, ispunila sve financijske obveze u vezi s prodanim ulaznicama, te je sredstva primljena prodajom tih ulaznica prenijela organizatoru, odnosno, trećim osobama po nalogu organizatora.

Financijska sredstva za povrat ulaznica kupcima dužan je osigurati sam organizator, bugarska tvrtka ART BG - MENAGEMENT iz Sofije.

"Svjesni smo kako ova situacija utječe na kupce. Zato smo poduzeli sve u našoj nadležnosti da se u suradnji s agencijom CAA, koja predstavlja Enriquea Iglesiasa, angažira novi organizator i da se koncert prebaci na novi datum", ističu u Eventimu.

Agencija CAA, međutim, nije pokazala interes za takav prijedlog, kao ni za povrat novaca koje je Eventim po nalogu organizatora ART BG - MENAGAMENT uplatio izravno produkcijskoj kući Enriquea Iglesiasa.

Sve informacije bit će pravodobno objavljene na Eventimovoj web stranici i društvenim mrežama, te izravno elektroničkom poštom kupcima koji su kupovali ulaznice putem web shopa.

Pored koncerta u Zagrebu otkazani su još Iglesiasovi koncerti u Minsku i Rigi u organizaciji istog organizatora.

Podsjetimo, koncert Enriquea Iglesiasa koji se u Zagrebačkoj areni trebao održati 1. prosinca otkazan je zbog - prevare.

MSN javlja kako je iza organizacije prilično iščekivanog i najavljivanog koncerta svjetske pop zvijezde čitavo vrijeme bio lažni organizator ArtBG.