Podijeli članak

Većina nogometaša karijeru završava već oko 35. godine života, ali ne i Kazuyoshi Miura koji se sprema zaigrati 35. sezonu u karijeri.

Japanski veteran najstariji je nogometni profesionalac na svijetu, a kačenje kopački o klin ne pada mu na pamet. Štoviše, Yokohama je objavila da je produljila ugovor s Miurom na još godinu dana, iako će nekadašnja Dinamova legenda u veljači proslaviti 53. rođendan.

Istina, Miura ne igra puno, prošle sezone imao je svega tri nastupa u cijeloj sezoni, ali i dalje je tu. Trenira i strpljivo čeka svoju priliku.

"Nadam se da ću uživati u nogometu i dat ću sve od sebe da pomognem klubu u ostvarenju ciljeva, da izbori ostanak u ligi", rekao je Miura u priopćenju za javnost.

Yokohama se prošle sezone vratila u prvu ligu Japana, a prvu utakmicu u novoj sezoni igrat će 23. veljače protiv  Vissel Kobea, u kojem igraju Iniesta, Podolski, David Villa...

Prema službenoj statistici, Kazuyoshi Miura je za 34 godine profesionalnog nogometa odigrao 754 utakmice i postigao 221 pogodak.