Podijeli članak

Poslije osam godina u Italiji je poronađen dječak, sada već mladić, koji je nestao u svibnju 2012. godine, piše dnevni list Avenire.

Fernando Vasile, koji je živio sa majkom u predgrađu Rima, imao je 16 godina kada je nestao na putu od škole do kuće i o njemu nije bilo nikakvih vijesti osam godina, uprkos potragama policije. 

Prošlog tjedna popularna emisija na televiziji RAI "Tko ga je vidio" (Chi la visto) emitirala je prilog, na molbu obitelji, o nestalom mladiću, s njegovom slikom kada je još bio dječak.

Redakcija je dobila desetine dojava da je mladić viđen u Genoi, a vlasnik jedne trgovine, koji ga je prepoznao informirao je redakciji o točnom mjestu gdje se mladić nalazi.

Utvrđeno je, pise "Avenire" da je Fernando, svih ovih godina živio kao beskućnik u raznim dijelovima Italije, a u posljednje vrijeme u Genoi, gdje je u centru grada, na otvorenom, živio zajedno sa svojim psom.

Oni koji su ga prepoznali tvrde da je bio miran i ljubazan, da nije pio niti uzimao drogu, i da su mu ljudi donosili hranu za njega i psa.

Nakon sto je "pronađen", sada već 24 godišnji mladić je odveden u kuću ujaka koji živi nedaleko od Genoe.