Podijeli članak

Protiv Vladimira I. (32) iz Zvornika policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu Bijeljina, koje ga tereti da je od 2016. do 2018. godine nedozvoljeno prodavao auta uvezena iz inozemstva. 

Kako saznaju Nezavisne novine, terete ga da je uvezao i neovlašteno prodao oko 30 automobila u vrijednosti od 119.047,46 KM koje je uglavnom uvozio iz Nizozemske, ali i drugih zemalja.

Osumnjičen je za krivično djelo nedozvoljena trgovina.

"V.I. je osumnjičen da je u razdoblju od 1. siječnja 2016. do 31. prosinca 2018. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, nemajući ovlasti za trgovinu, iz inozemstva uvezao veći broj putničkih automobila u vrijednosti od 119.047,46 KM, koja je zatim prodavao fizičkim osobama na području BiH", navodi se u priopćenju PU Zvornik.

Kako se saznaje, vozila je putem oglasa prodavao građanima u FBiH i RS, a za to nije imao odobrenje.

Kako su naveli iz ove uprave, na području PU Zvornik tijekom 2019. godine evidentirano je sedam krivičnih djela nedozvoljena trgovina.

"Policijski službenici će i u narednom razdoblju nastaviti s provođenjem aktivnosti s ciljem suzbijanja nelegalne trgovine motornih vozila i auto-dijelova", naveli su iz policije.