Podijeli članak

U prostorijama HŠK Zrinjski danas je održana press konferencija uoči utakmice 16. kola BH Telecom Premijer Lige u kojoj će domaći tim dočekati ekipu FK Tuzla City. Novinarima se danas predstavio i privremeni trener Zrinjskog Nenad Gagro koji je najavio sutrašnju utakmicu i koji se osvrnuo na status "privremenog trenera"

"Iskreno da vam kažem, o sebi ne razmišljam nikako, najvažnija je utakmica protiv Tuzla Cityja. Sve nakon toga je na upravi koja već godinama radi odličan posao", otpočeo je press  Gagro, pa nastavio:

"Europa nam je dala nadu da ove godine možemo vratiti titulu u Mostar. Međutim, u ovom dijelu sezone nismo pokazali da smo pretendenti na sami vrh, iako Zrinjski ima ekipu za takav domet. Radit će se analize, to je sigurno"

Tuzla City se ove sezone pokazuje kao ozbiljna ekipa.

"Želim mušku igru, povjerenje navijača u ekipu. Siguran sam da ova ekipa može puno bolje nego do sada. Pokušat ćemo neke stvari koje smo radili protekla tri dana, svjesni smo protiv kakve ekipe igramo, iskusne, sa sjajnim pojedincima. Bitno je da damo sve od sebe", izjavio je Gagro, pa dodao:

"Imaju par jako brzih pojedinaca na krilima, imaju dobre golgetere, prije svega Ubiparipa, imaju dobrog organizatora igre, Sesara."

Da li ste primijetili nešto što se može odmah napraviti, da Zrinjski popravi svoje partije?

"Teško da se nešto može ekspresno promijeniti, nema nitko čarobni štopić. Po meni taj nivo motivacije nije bio najbolji i na tome se može puno poraditi."

Nenad Gagro je istakao i da je njegov tim i dalje bez Govedarice, da su povrijeđeni i Stojkić i Rugašević, te da se na povredu zadnjeg butnog mišića požalio Čurjurić.


Utakmica HŠK Zrinjski - FK Tuzla City igra se sutra u 16h na stadionu Pod Bijelim Brijegom

AU:B.B.