Podijeli članak

Upravni odbor Odbokaškog saveza BiH još nije donio odluku o okončanju prvenstva BiH, saznaje Fena.

Članovi UO danas su se izjašnjavali o prijedlogu da se prvenstvo zbog trenutne epidemiološke situacije u državi završi, a prvacima po trenutnom stanju na ljestvici proglase ekipe Gacka u ženskoj i Kaknja 78 u muškoj konkurenciji.

-Za taj prijedlog glasalo je pet članova iz Federacije BiH, a protiv su bili četvorica članova UO iz Republike Srpske, koji su mišljenja da prvenstvo treba nastaviti, ali nisu predložili kada i na koji način – izjavio je Feni predsjednik OS BiH Alija Fatić.

Za jednu ili drugu odluku bilo je potrebno sedam glasova, što znači da je i dalje na snazi odluka o odgodi prvenstva koja je proglašena 12. ožujka, pet dana nakon što je odigrano posljednje kolo u mini ligama u obje konkurencije, dok je konačna odluka odgođena do daljnjeg.

Za odluku o završetku natjecanja i proglašenju prvaka po ljestvicama izjasnili su se:

Alija Fatić (Tuzla), predsjednik OS BiH
Miloš Jelčić (Čapljina), predsjednik OS FBiH
Emir Alajbegović (Kakanj), predsjednik Skupštine OS FBiH
Samir Džambić (Lukavac), član UO
Dragan Mikulić (Mostar), član UO

Negativan stav o ovom prijedlogu imali su:

Milutin Popović (Modriča), predsjednik OS RS i potpredsjednik OS BiH
Esad Omerhodžić (Brčko), potpredsjednik OS RS, član UO
Dejan Travar (Banja Luka), član UO
Đoko Likić (Ljubinje), član UO

Prvenstvo u svim ligama Federacije BiH je okončano, a prvacima u Superligi i ligama A1 i A2 proglašeni su trenutni lideri na ljestvicama, dok je prvenstvo u RS odgođeno do daljnjeg.  

U premijer ligama BiH odigrana su prije prekida dva kola, a trenutni lideri su ekipe Gacka u konkurenciji odbojkašica, odnosno, Kakanj 78 kod odbojkaša.