Podijeli članak

U Skupštini Županije Sarajevo sjedi 35 zastupnika iz više političkih opcija.

Nekima od njih ovo nije prvi već drugi, pa i treći mandat. Dvadeset i devet njih su profesionalni zastupnici za što primaju plaću. Evo što su ti zastupnici po struci, piše Faktor.ba

Zastupnica Admela Hodžić (SDA) po struci je magistar ekonomskih znanosti, kao i njena kolegica iz stranke Amra Hasagić.

Zastupnica Amra Junuzović-Kaljić (NBL) je po zanimanju liječnica, a zastupnica Arijana Memić (NiP) je završila gimnaziju.

Bibija Kerla (DF) je ekonomski tehničar, a Bilsena Šahman (SBB) diplomirani farmaceut.

Samostalni zastupnik Damir Nikšić je magistar povijesti umjetnosti. I zastupnica Danijela Kristić (NiP) je magistrica, ali prava. Zastupnik Dževad Poturak (SBB) je magistar ekonomije iz oblasti općeg menadžmenta, a Elmedin Konaković (NiP) je viši sportski menadžer. Završio je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, gdje je bio i na postdiplomskom studiju.

Elvedin Okerić (NiP) je diplomirani kriminalist, a Elvis Vreto (Klub nezavisnih zastupnika) ima završenu srednju školu, smjer strojarski tehničar.

Zastupnik Fahrudin Pecikoza (SBB) također ima četvrti stupanj obrazovanja, sa zvanjem elektrotehničar jake struje.

Hamed Aljović (SDA) je bachelor fizike, dok je Haris Pleho (BOSS) diplomirani ekonomist. Zastupnik Igor Stojanović (SDP) je po struci profesor sociologije.

Jasna Duraković (Klub nezavisnih zastupnika) je doktorica novinarskih znanosti, a Mahir Dević (SDA) profesor pedagogije.

Mirza Čelik (SDA) je magistar ekonomskih znanosti, a Neira Dizdarević (Naša stranka) magistar menadžmenta.

Zastupnik Sabahudin Delalić (SDA) je magistar trener sporta, a Samir Suljević (SDP) je bachelor građevinskog inžinjerstva.

Zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević (SDA) je magistar menadžmenta. Sead Milavica (DF) je medicinski tehničar po struci, a Senad Hasanović (DF) diplomirani politolog.

Smiljana Viteškić (SDA) je doktor medicine, dok je Vedran Jakupović (NiP) magistar stomatoloških znanosti. 

Vibor Handžić (Naša stranka) je također magistar, ali politologije, dok je njegova stranačka kolegica Vildana Bešlija (Naša stranka) diplomirani ekonomist po struci.