Podijeli članak

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović u utorak će biti podvrgnut operativnom zahvatu na zglobu desnog zapešća, što će za njega značiti završetak ove sezone, a za njegov klub Utah Jazz težak udarac bude li prekinuta sezona nastavljena.

Vijest o Bogdanovićevoj ozljedi i operativnom zahvatu na ligamentu u desnom zglobu zapešća u ponedjeljak navečer objavio je američki ESPN, pozivajući se na neimenovani izvor.

Prema istom izvoru 31-godišnji hrvatski košarkaški reprezentativac je tu ozljedu zaradio još krajem 2019., ali je nastavio igrati uz priličnu nelagodu koju mu je stvarala bol. Operativni zahvat u ovom trenutku ostavlja Bojanu dovoljno vremena da potpuno spreman i oporavljen dočeka početak nove sezone.

U trenutku prekida sezone zbog širenja pandemije izazvane koronavirusom Utah Jazz je bio na četvrtom mjestu u Zapadnoj konferenciji. Vodstvo NBA lige radi na planu kojim bi se odigralo barem doigravanje za prvaka.

U toj borbi će Utah Bogdanovićevim izostankom izgubiti vrlo važnu kariku u momčadi, jednog od najboljih strijelaca s 20 koševa u prosjeku i igrača koji je u više navrata ove sezone svojim koševima u završnicama donosio pobjede Jazzu.

Da će izostanak Babe biti veliki hendikep za Utah, svjestan je i prvi strijelac i najveća zvijezda Jazza Donovan Mitchell, koji je na Twitteru zaželio brz oporavak svom suigraču.

"Poštovanje za mog brata Bojana jer se cijelu godinu za nas borio s ozljedom. Jedan od najčvršćih tipova koje poznajem! Oporavi se i pripremi za sljedeću sezonu", napisao je.

Bogdanoviću je ovo bila prva sezona iz četverogodišnjeg ugovora vrijednog 73 milijuna američkih dolara.

Bogdanovićev izostanak težak je udarac za Jazz - izgubit će drugog strijelca momčadi (20 koševa po utakmici) i igrača koji je u više navrata ove sezone svojim koševima u završnicama donosio pobjede Jazzu, prenosi Index.hr.