Podijeli članak

Poslije pobjede košarkaša Crvene zvezde nad Bayernom, navijači beogradskog kluba prosvjedovali su ispred Veleposlanstva Crne Gore u Beogradu, izražavajući podršku Srbima u toj zemlji. Navijači su se, poslije prosvjeda, razišli.

Nekoliko stotina navijača Crvene zvezde uputilo se poslije utakmice u Štark areni, ka Veleposlanstvu Crne Gore koja se nalazi u poslovnoj višekatnici u Knez Mihailovoj ulici, da bi, kako su rekli, pružili podršku Srbima u Crnoj Gori i prosvjedovali povodom izglasavanja tamošnjeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Njima su se priključili i ratni vojni veterani, kao i pojedini građani, prenosi RTS. Kolona se, kako se navodi, kretala beogradskim ulicama, a ponegdje je zbog njih bio zaustavljen i promet. 

Zvezdini navijači su nosili su plakat-zastavu s likom Njegoša, a pred odlazak su u ulaz zgrade u kojoj je Veleposlanstvo nagurali transparent na kojem se pretpostavlja da piše "Crna Gora i Srbija - jedna familija", ali policija nije dopustila da se priđe i vidi je li to taj transparent koji je bio istaknut na tribini tijekom utakmice.

Navijači su ispred zgrade u kojoj su na višim katovima prostorije Veleposlanstva, ispaljivali pirotehniku, gađajući više puta raketama za vatromet zastavu Crne Gore koja se nalazi na najvišem katu zgrade.

Agencija Beta javlja da su primijećeni pripadnici policije u civilu, dok uniformiranih nije bilo.

Navijači su inače i tijekom utakmice uvredljivo skandirali crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću.

Masovni prosvjedi održavaju se u Crnoj Gori već nekoliko dana.