Podijeli članak

Nova sezona Premijer lige BiH je startala bez publike na stadionima. Međutim, to bi se ubrzo moglo promijeniti.

PIŠE: B.B.

Predstavnici NFSBiH i Ministarstva zdravstva FBiH su danas u Sarajevu održali sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnosti nazočnosti publike na utakmicama Premijer lige BiH, naravno pod posebnim uvjetima i ograničenjima - kako bi se minimalizirao rizik od širenja koronavirusa.

Kako su istakli iz NFSBiH o ovoj temi će se razgovarati na idućem sastanku Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH i za sada postoji realna mogućnost da se uskoro dozvoli nazočnost publike na utakmicama. Također, sutra bi predstavnici NFSBiH o ovoj temi trebali razgovarati i sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo RS. 

Načelno bi bilo dozvoljeno 10% ukupnog kapaciteta stadiona, uz osiguranje poštivanja mjera socijalne distance od strane gledatelja.

Također, maksimalan broj ljudi na jednoj tribini bi bio 500, a ukupan broj gledatelja (bez obzira na kapacitet stadiona) za početak ne bi mogao premašivati 2000.

Da su gore navedene novine i moguće izmjene Covid-19 sportskog protokola zaista one o kojima se razmišlja za medije je potvrdio i direktor sektora za šport NSBIH Emir Pilav. 

Neslužbeno, utakmicama bi mogao nazočiti i veći broj novinara i fotografa (do sada se radilo o maksimalnom broju od šest novinara i dva fotografa).

Na kraju ipak treba istaknuti kako još uvijek sve ovisi od toga hoće li krizni stožeri dati zeleno svjetlo za povratak publike na stadione Premijer lige BiH.