Podijeli članak

Narodno pozorište u Mostaru obavještava publiku da će na Velikoj sceni dana 01. ožujka 2019. godine sa početkom u 20 sati, premijerno biti izvedena predstava “Anđeli Babilona” autora Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka.

Predstava „Anđeli Babilona“ propituje duboke intimne granice do kojih smo kao pojedinci spremni ići kako bi izbjegli direktnu konfrontaciju sa nadređenim autoritetima, odnosno, koja je cijena našeg konformizma? Jesmo li spremni odreći se sebe zarad pozicije i fabriciranog ugleda u društvu? Da li je to vrijedno? Razmišljamo li, pri tome, o sebi i pravim vrijednostima života mnogo važnijim od pozicije i ugleda? Interesantna, uzbudljiva i energična komedija koja na ironičan i duhovit način prikazuje ono sa čime se, zapravo, svakodnevno susrećemo i suočavamo. Tema izrazito aktualna danas.

Glumačku postavu čine: Admir Glamočak, Ajla Hamzić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi i Amela Kreso. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a glazbu Dino Šukalo.

Prva repriza predstave je već narednog dana 02. ožujka, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za premijeru i prvu reprizu, predstavu će moći pogledati i 15. marta od 20 sati. Cijena ulaznica za premijeru i prvu reprizu predstave „Anđeli Babilona“ iznosi 10 KM.

Povodom premijere pomenute predstave, u srijedu, 27. veljače sa početkom u 11 sati u “Studiju 64” bit će održana konferencija za medije kojoj će prisustvovati: reditelj Admir Glamočak, direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović, umjetnički direktor Emir Spahić, te glumci Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi i Amela Kreso.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 9:00 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.