Podijeli članak

Priču o dedi Vjekoslavu, koji od svoje buduće supruge ne traži niti da žive zajedno, već samo da ga pokopa u njegovu grobnicu koju ima na koprivničkom groblju, nakon teksta u Jutarnjem proširio se internetom poput virusa. Nakon toga u redakciju nam je stiglo na desetke upita žena iz Dalmacije, Slavonskog Broda, Rijeke i drugih mjesta koje su željele njegov broj telefona, piše Jutarnji.hr

"Da, malo sam se iznenadio ovaj tjedan. Do sada me nazvalo već osam žena. Nisam mislio da ću dobiti toliko ponuda, a ne sumnjam da će ih biti još. Što ću sad, stvarno ne znam, ali svakako ću vam javiti što sam odlučio. Nisam se još niti s jednom dogovorio za susret, još ću malo pričekati", rekao nam je Vjekoslav.

Kako kaže, sad se našao u situaciji kakvu nije želio - da mora izabrati između više žena, a ne zna po kojem će principu to učiniti. Budući da su se neke od njih javile u našu redakciju, odlučili smo ih pitati zašto su se odlučile baš za ovaj oglas. Katica ima 50 godina, rodom je Ličanka i živi na širem riječkom području.

"Mislim da se tu uplela sudbina. Rano liježem, i baš kad sam željela ugasiti televizor, čula sam za gospodina Goluba. Odmah sam znala da je to upravo ono što tražim. Tražila sam muškarca koji bi mi ostavio mirovinu i to je sve. Stambeno sam zbrinuta, imam čak i previše prostora, no ne znam hoću li uopće imati mirovinu. Nadam se da će gospodin Vjekoslav mene odabrati", zaključila je Katica.

Gospođa Jelena iz Slavonskog Broda članak je vidjela u Jutarnjem listu.

"Već tri godine tražim partnera, i sama sam starija, pa zašto se ne bih upoznala s gospodinom Vjekoslavom. Vjerujem da bi nam bilo dobro zajedno, naučena sam raditi, kuham, čistim, pa zašto ne bih to radila za nekoga tko bi mi želio financijski pomoći. Vrijedi pokušati", rekla je Slavonka Jelena.

Javila nam se i jedna Dalmatinka, koja nije željela otkriti odakle je, no iznijela je razlog zbog kojeg se odlučila javiti na oglas.

"Trebam mir i sigurnost za sebe. Bilo bi lijepo brinuti se za starijeg čovjeka, ako nije nasilan i zloban. Zauzvrat tražim poštovanje i sigurnost, penziju koju nudi. Ništa više. Ostalo me ne zanima ", rekla nam je ova 48-godišnja dama.

Zanimljiv je bio i poziv gospođe Draženke iz Koprivnice koja Vjekoslava želi spojiti sa svojom majkom.

"Moja mama je sama, ima tek nekoliko stotina kuna mirovine i mislim da bi jedno drugome mogli biti dobro društvo. Budući da nudi mirovinu, zašto ne prihvatiti, a i ja ću im pripomoći u kući kad imam vremena. Mama je oduševljena idejom, a budući da čujem da je konkurencija velika, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti", zaključila je Draženka.

Gospođa Ankica (58) iz Rijeke odlučila je Vjekoslava nazvati zbog teške financijske situacije.

"Imam dijete s autizmom, njegova pomoć iznosi 1200 kuna, a to nam nije dovoljno za život. Htjela bih sinu omogućiti bolji život od ovog kakvog sad ima i zato sam se odlučila javiti gospodinu Vjekoslavu. Mislim da je lijepa gesta to što nekome želi osigurati bolji život, a mi se zaista mučimo. Čak sam i stan prodala za potrebe liječenja za sina", zaključila je Riječanka Ankica.