Podijeli članak

Jorge Masvidal najopakija je faca u svijetu slobodne borbe, nakon što je slavio protiv Natea Diaza liječničkim prekidom uoči početka četvrte runde.

Bila je to beskompromisna bitka u pravom smislu te riječi. Masvidal je nakon te tri runde imao sigurno dvije u svom džepu i to uvjerljivo. Moguće da je uspio okrenuti čak i treću u svoju korist. No Nate Diaz je nakon svega pretrpljenog i dalje želio ići obračun protiv "gangstera" iz Miamija.

Liječnik je pogledao posjekotinu iznad desnog oka i nakon toga objavijestio glavnog suca dvoboja da je ona prevelika (preduboka) i da mora prekinuti dvoboj. 

Razočarani su bili apsolutni svi u dvorani i svi koji su pratili glavnu borbu eventa. Razočaran je bio čak i pobjednik Masvidal, koji je odmah pozvao publiku da ne zviždi, već da oda priznanje za ono što je Diaz pokazao.

Odmah je rekao da će obavezno ponoviti ovu borbu, što je naravno malo utješilo MMA fanove. Isto je ponovio i Nate Diaz. 

"Napravio je što je trebao da pobijedi i čestitam mu. No vraćam se po tvoju guzicu jeb.. maj...", poručio je Diaz odmah nakon dvoboja. 

Masvidal je bio daleko bolji u prve dvije runde, te se u nekoliko navrata činilo da će završiti najpoznatijeg vegana u svijetu slobodne borbe. Međutim, još smo jednom vidjeli što sve Diaz može istrpiti u oktogona i zašto ga MMA fanovi toliko vole. 

U trećoj rundi Diaz se probudio i ozbiljnije uzdrmao Masvidala, ali je rundu možda čak izgubio na kraju, jer su posljednje dvije minute iste pripale njegovom suparniku.