Podijeli članak

Street Fighter II: World Warrior jedna je od najvažnijih borilačkih igara svih vremena i često se nalazi na popisu najboljih igara svih vremena. Poznata je i po svojoj težini, a YouTuber Desk je otkrio kako je računalo u toj igri varalo i to na više načina. 

Drugi nastavak sad već kultnog serijala Street Fighter izašao je 1991. godine za arkade, a godinu kasnije stigao je i na Super Nintendo. Prodano je više od 14 milijuna primjeraka igre, što je iznimno dobar rezultat uzmemo li u obzir da je izašla početkom devedesetih, piše Index.

Veliku je pažnju zato izazvao video spomenutog YouTubera koji je otkrio da je igra - varala. Naime, u videu pokazuje kako su likovi koje kontrolira računalo mogli na kratko postati neuništivi. Brže su se oporavljali kada bi bili onemogućeni te su instantno mogli izvesti poteze za koje je igračima trebalo čak dvije sekunde da ih izvedu. Računalo je također brže unosilo kontrole nego što je to čovjek ikad mogao učiniti. Za kraj, moglo je izvoditi poteze koje igrače ne može blokirati.Sve je to izazivalo veliku frustraciju kod igrača, ali nije utjecalo na uspjeh igre. I danas je Street Fighter vrlo popularan esport u određenim dijelovima svijeta te igrači često igraju na kontrolama za arkade kao što je to bio slučaj prije 18 godina. Sve je to u velikoj mjeri utemeljeno upravo na uspjehu Street Fightera II. 

Kada bi neka od igara danas doživjela istu sudbinu vjerojatno bi naletjela na bijes čitave zajednice na internetu, a developeri bi se morali opravdavati za takve postupke. Međutim, nekad su igrači bili drugačiji i mogli se pomiriti s time da ne mogu pobijediti igru. Danas takav scenarij vjerojatno nije moguć.