Podijeli članak

Uzbudljiva utakmica viđena je večeras na stadionu Pecara u okviru 3. kola m:tel Premijer Lige Bosne i Hercegovine u kojoj je NK Široki Brijeg ugostio mostarski FK Velež. Iako je Široki vodio 2:0 i dominirao utakmicom, stvari su se do kraja susreta promijenile te je Velež kući otišao neporažen a rezultat je glasio 2:2. 

AU: B.B.

U prvom poluvremenu se moglo uživati u zaista prekrasnoj igri domaćeg tima koji je od početnih trenutaka nametnuo svoju dominaciju i nije spuštao nogu s papučice gasa do kraja prvog dijela. 

Već u 6. minuti pokazuje Široki šta će čekati Rođene u ovoj utakmici. Ćorić pronalazi Cipetića koji krasno centrira a Angelov je koji centimetar zakasnio i propustio već rano dovesti domaće u prednost. U 9. minuti prijeti Velež ali šut Cvijanovića iz velike daljine samo zagrijava Zlomislića. U 14. i 15. minuti Mostarci opet prijete preko Brandaa i Cvijanovića no Zlomislić kroti te pokušaje. Tada je nastala dominacija samo jednog tima, Širokog. U 19. minuti Obšivać krasno vidi da je Bobić, golman Veleža, izašao predaleko i sjajno šutira no golman Veleža sustiže tu loptu koja je išla pod samu prečku. U 25. minuti minijatura Pervana koji sjajno pronalazi fantastičnog Jurilja koji podbada loptu i na najljepši način matira Bobića, bilo je to 1:0 za Široki. U 32. minuti umalo 2:0, Stanić sjajno centrira a Pervan u leđa na golu pogađa Daria koji spašava siguran gol Širokog. U 43. minuti opet isti igrači kreiraju akciju. Ovaj put Jurilj proigrava Pervana koji šutira a lopta se odbija od nesretnog Zvonića u gol i to je 2:0 za Širokobriježane koji su pokazali fantastičan nogomet u prvom poluvremenu. I kad se činilo da je tim Feđe Dudića na koljenima Vehabović sjajnim pasom pronalazi Ćosića koji još ljepše zahvaća loptu i matira Zlomislića te vraća Velež u igru unatoč podređenoj poziciji tijekom većine prvpg dijela. Rezultatom 2:1 za Široki otišlo se na veliki odmor.U drugom poluvremenu, njegovom otvaranju, nešto manji pritsak Širokog i nešto ofenzivnija postavka Veleža koji je umjesto Bihorca i Ferreyre na teren poslao Mulića i Čivića. U 59. minuti samo što je ušao umjesto Angelova, Toni Jović umalo ne postiže gol. Mreža se zatresla ali s vanjske strane. Stvari se na početak, pomalo neočekivano vraćaju u 69. minuti. Cipetić neoprezno ruši Brandaa u šesnaestercu i sudac utakmice nema dilemu, penal za Velež. Hladnokrvni egzekutor bio je gorostasni napadač Veleža Fejsal Mulić.

Poslije poravnanja Velež je u potpunosti uspostavio ravnotežu i više nije bio u podređenom položaju kao u prvom poluvremenu. Očigledan je bio i pad Širokobriježana na trkačkom planu pa se u većini drugog poluvremena gledala ravnopravna utakmica. U 81. minuti Bože Vukoja dobro šutira, no Bobić se ne da prevariti. U finišu su oba tima krenula po pobjedu .U 86. minuti Ovčina šutira iz poluvoleja no Zlomislić to lako kroti. Široki je pokušavao no izgubili su napadi domaćih onu oštrinu kojom su kažnjavali obranu Veleža u prvom poluvremenu. No rezultat se do kraja nije mijenjao i Velež je osvojio, pomalo neočekivano, vrijedan bod na iznimno teškom gostovanju na Pecari.