Podijeli članak

Pet njemačkih sudova u gradovima Kielu, Erfurtu, Magdeburgu, Wiesbadenu i Potsdamu primili su bombaške prijetnje, javljaju u petak njemački mediji. U svim slučajevima radi se o e-mailu anonimnog pošiljatelja kojim se prijeti da će eksplozivna naprava eksplodirati u petak, priopćila je policija.

Sud u Kielu primio je sličnu prijetnju tijekom noći, pišu  dnevne novine Hannoversche Allgemeine Zeitung, dodajući da policija pretražuje tu zgradu s psima.

U Potsdamu je pravosudni centar evakuiran u petak ujutro. Oko 200 ljudi moralo je napustiti zgradu. U Potsdamu se koristi pas za otkrivanje eksploziva.

Policija u zapadnoj državi Hesse priopćila je u petak na Twitteru da je evakuirala sudnicu u gradu Wiesbadenu nakon što je u njoj pronađen sumnjivi predmet, prenosi Reuters.

Prijetnja Okružnom sudu u Kielu došla je prošle noći, također putem e-maila. Dužnosnici putuju sa psima za pretraživanje eksploziva u zgradi. Policija ne očekuje da će tamo pronaći bombu. Prema izvješću NDR-a, nekoliko regionalnih sudova u Schleswig-Holsteinu već su primili prijetnje bombom u posljednjih nekoliko tjedana .