Podijeli članak

Lazanje su tako fine – a toliko često nam ih se ne da spravljati… Uh, treba skuhati umak od rajčice, spraviti bechamel, posložiti listove tijesta za lazanje i nadati se da ćemo pogoditi omjer sastojaka. Puno je jednostavnije i brže kad lazanje spravljaš u mikrovalnoj pećnici. Savršeno je jelo za dvije do četiri osobe, a gotovo je sve za 30 minuta!

Sastojci

• 400 g ricotta sira

• 100 g listova špinata (nasitno nasjeckanih)

• 400 g naribane mozzarrele

• 25 g naribanog parmezana

• sol, papar

• 500 ml umaka od rajčice iz staklenke

• 6 listova tijesta za lazanje

Priprema

• Pomiješaj ricottu, špinat, ¾ mozzerrele, ¼ parmezana te malo soli i papra u posudi.

• Raspodijeli malo umaka od rajčice po dnu kalupa za složenac (za mikrovalnu pećnicu). Stavi na to listove tijesta za lazanje, opet malo umaka od rajčice te sloj mješavine sa sirom. Sve te korake ponovi dok kalup ne bude pun. Na vrhu neka bude sloj smjese od ricotte koji pospi s preostalim sirom.

• Kalup za složenac prekrij posebnim poklopcem te peci u mikrovalnoj pećnici 15 do 20 minuta na najvećoj temperaturi – dok tijesto ne omekša ili se sir rastopi, prenosi miss7.hr.