Podijeli članak

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović pobijedila je na UCI C2 utrci održanoj u Hrvatskoj. Tanović je osvajanjem prve pozicije upisala novih 30 UCI bodova koji će se bodovati za svjetsku i olimpijsku ranking listu.

Drugo mjesto osvojila je Vesela Lucie iz Češke dok je treća bila Francuskinja Micol Agathe.

- Znala sam da će mi najveća konkurentkinja biti Irina Popova, pobjednica s prošle utrke tako da sam u prvom krugu krenula rezervirano i pratila njen tempo. Međutim već pred kraj kruga ispred nas se nalazila slovenska takmičarka Vita Movrin tako da sam se odvojila od Irine i krenula jačim tempom. U treći krug sam ušla kao prva s prednošću od trideset sekundi te sam prednost čuvala do kraja utrke - rekla je Lejla Tanović.

Bila je ovo šesta UCI pobjeda bh. natjecateljice uz dvije srebrne medalje i jednu brončanu u tekućoj sezoni. Naredno natjecanje za Tanović bit će UCI C1 utrka u Mađarskoj krajem rujna.

- Ovo je bila 23. utrka u ovoj godini za Lejlu i umor je bio evidentan na ovoj ali i na posljednjih nekoliko utrka. Ipak odvozila je veoma iskusno na tehničkoj stazi te osvojila novih vrijednih 30 UCI bodova. Do kraja sezone nas očekuju još tri utrke na kojima ćemo loviti što bolji plasman -  rekao je za kraj izbornik reprezentacije Amar Njemčević.