Podijeli članak

Press konferencijom koja je održana kod turističkog info centra NP Sutjeska počelo je treće izdanje OK Festa koji se svake godine održava u jedinstvenom ambijentu ove prekrasne lokacije.

Festival je otvorio direktor festivala Dubravko Suvara, a press konferenciji je prisustvovao i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković koji je rekao da je Nacionalni park Sutjeska neiscrpni izvor mladosti i zanimljivih događaja, i da su oni dali svoju podršku kao i da će u narednim godinama nedostatke, poput smještajnih kapaciteta riješiti.

Član legendarnog slovenskog benda Laibach Ivan Novak takođe je na današnjoj press konferenciji  najavio sa svojim bendom večeras fenomenalan nastup na OK Festu. Pored njih nastupaju i “Babe” i Vlatko Stefanovski Trio. Ni ovoga puta nismo zaboravili sve one sadržaje u kojima će imati priliku da uživaju ljubitelji avanture – planiranje i rafting; sedme umjetnosti – filmske projekcije u saradnji sa Operacijom kino i Sarajevo film festivalom a u našoj cinema zoni večeras će svi posjetitelji imati priliku pogledati film “Druga majka”.

Kompanija m:tel kao prijatelj festival je odlučila pružiti podršku organizatorima OK festa i na taj način da svoj doprinos u očuvanju i promociji naše kulturno povijesne baštine, festivalske kulture i ali i turističkih potencijala naše zemlje. Za lakšu i nesmetanu komunikaciju tijekom trajanja festivala kompanija m:tel je osigurala 2000 startnih paketa za posjetitelje OK kampa, kao i lounge zonu gdje ce svi kamperi imati priliku napuniti svoje mobilne telefone kako bi mogli telefonirati, ali i ovjekovječiti svoje omiljene trenutke na OK festu, poručili su organizatori.