Podijeli članak

U Sarajevu je danas na groblju Sveti Josip na Koševu sahranjen ubijeni policajac Davor Vujinović. Njegova obitelj, prijatelji, stotine kolega došli su na posljednji ispraćaj čovjeku koji je dao svoj život za državu. Sahrani su nazočile i brojne Sarajlije.

Prije sahrane na komemorativnoj sjednici u dvorani zgrade općine Novi Grad Sarajevo, od Davora i njegovog kolege Adisa Šehovića oprostili su se pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajeva, rodbina, prijatelji i poznanici.

Danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubojstva policajaca, a Sindikat policije KS-a je pozvao građane da “dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti”.

Podsjetimo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registracijskih oznaka (Krapina, op.a.).

Prema riječima Adema Zolja, premijera Kantona Sarajevo, na njih je pucano dok su se nalazili u policijskom vozilu i nisu imali priliku uzvratiti paljbu.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora liječnika da ga spase.

Dženaza nastradalom Adisu Šehoviću obavit će se u 14.30 sati na Mezarju Buća Potok.