Podijeli članak

Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema informacija da, među nastradalima, ranjenima i poginulima u eksplozijama u Šri Lanki, ima državljana Bosne i Hercegovine.

Načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje izjavio je za Feni da, po informacijama Veleposlanstva BiH u New Delhiju koja nerezidentno zastupa interese BiH u Šri Lanki, među ozlijeđenim i poginulim strancima uglavnom su državljani zapadnoeuropskih država, te SAD i Japana.

"Po informacijama s kojima raspolaže naše veleposlanstvo, u Šri Lanki inače nije bilo državljana BiH sa stalnim boravkom niti je bilo najavljenih grupnih turističkih posjeta toj državi. Moguće je da je neko u osobnom aranžmanu putovao u tu državu. Ako ima takvih osoba, pozivamo njihove poznanike, prijatelje da ih obavijeste da se jave našem veleposlanstvu u New Delhiju, ako im zatreba bilo kakva pomoć ", rekao je za Fenu Regoja.

On je, uime MVP-a BiH, izrazio žaljenje zbog eksplozija u Šri Lanki, obiteljima poginulih saučešće, a ozlijeđenima poželio brz oporavak.