Podijeli članak

Više od 100 osoba, uglavnom, iz Trebinja i okoline, dobit će prekršajne naloge, jer su u nedjelju prisustvovali liturgiji održanoj u manastiru Zavala u Popovom polju, potvrđeno je za Avaz iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.  

- Trenutno se vrši provjera identiteta, a obavili smo razgovor sa odgovornim osobama i sačinili službenu zabilješku. U skladu sa zakonskim odredbama i propisima, kao i mjerama i naredbama koje je izdao Krizni stožer HNŽ svima ćemo izreći sankcije - kazao je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNŽ. 

Prekršajne kazne u ovakvim slučajevima iznose 500 KM.

Na službenoj stranici Općine Ravno na čijem području se nalazi manastir Zavala i koja pripada HNŽ, navedeno je da je „u Manastiru u Zavali održana služba na kojoj je prisustvovalo oko stotinjak vjernika iz susjednih općina.

- Vjernici su dovoženi i kombi vozilima. Među prisutnima je bilo i maloljetne djece i starijih od 65 godina. Pripadnici Policijske stanice Ravno su zabilježili sva vozila. Njihove službene zabilješke će biti upućene nadležnim službama na daljnje postupanje - navedeno je na stranici Općine Ravno.

Zanimljivo je da je i u priopćenju vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog, Dimitrija od 21.ožujka, jasno navedeno da će se vjernici moći pričestiti nedjeljom u devet hramova na području Eparhije.

- U ostalim hramovima na području naše Eparhije sve dok traju vanredne mjere Vlade Republike Srpske bogosluženja neće biti. Monasi u manastirima će nastaviti sa redovnim bogoslužbenim životom, moleći se, kao i svi mi, za spasenje čitavog svijeta i prekraćenje ove narastajuće zarazne bolesti, ali bez prisustva vjernika-navedeno je u priopćenju.