Podijeli članak

Za razliku od npr. Sarajeva, Mostar se ne susreće svakodnevno sa pucnjavama, bombama i pokušajima ubojstva na ulici. Ali jučerašnji dan je izuzetak. Prvo bomba bačena na jednu obiteljsku kuću i automobil, a zatim pucnjava u ugostiteljskom objektu u prijepodnevnim satima uznemirili su stanovnike grada na Neretvi. 

Nedugo nakon pucnjave, MUP HNŽ-a je priopćio kako su poznatati identiteti osoba koje su pucale u kafiću prepunom gostiju, ali identitet još nije otkriven. 

-Potrebno je još dokazati da su te osobe pucale i zato još nismo otkrili imena koja dovodimo u vezu sa ovim događajem - govore za Pogled.ba sugovornici iz MUP-a HNŽ.

Na ulici su se mogle čuti i informacije kako su pucnjava i eksplozija bombe povezani događaji, ali naši sugovornici to demantiraju. 

-Mi za sada nemamo povezanica između ta dva događaja i mislimo kako nemaju međusobnog dodira. Istraga je još u tijeku i trebamo još pričekati da vidimo kakve ćemo rezultate dobiti - govore za Pogled.ba iz MUP-a HNŽ.

Poručuju kako zadnji događaji nisu ozbiljnije narušili sigurnosnu situaciju u Mostaru, te kako će policija poduzeti dodatne napore kako bi se smanjila mogućnost ovakvih događaja u budućnosti.