Podijeli članak

Ni vrućine ni ljetni praznici nisu spriječili tech ljubitelje iz Zenice da posjete prvi Find Your SPARK događaj u njihovom gradu. Zahvaljujući više od 100 posjetitelja i 15 sudionika na radionici i natjecanju, uspješno je održan drugi od ukupno četiri FYS događaja ove godine, priopćeno je iz mostarskog SPARKa.

- Ništa od toga ne bi bilo moguće bez glavnih partnera ZeForge-a i ZEDE. Događaj je trajao više od pet sati, a prostorije ZEDE su bile popunjene 3D printerima i skenerima, Makeblock, STEMI i UBTECH robotićima, DJI dronovima. Posjetitelji su također imali priliku napraviti krug električnim romobilom i hoverboardom. Gameri su došli na svoje uz Nintendo SWITCH i HTC Oculus Vive.

Da ne bi bilo samo all fun and games, održana je i radionica o 3D modeliranju i printanju. Sudionici su svoje znanje demonstrirali na natjecanju Tech Challenge. Najbolji 3D model na zadanu temu “Most” izradio je šesnaestogodišnji Boris Šarić. Nagrada za njegov trud i kreativnost je 3D Printing Drawing Printer Pen i odlazak na Find Your SPARK Mostar u 9. mjesecu.

Glavni partneri događaja su ZeForge i ZEDA, a sponzori su: NSoft, SYNC, Grad Zenica, FMRPO, Bravo systems, Imtec, Centar za mlade INPUT, Vitinka i Rolograf. 

Nakon Zenice slijedi Sarajevo - rezervirajte subotu, 24.8. - poručili su iz SPARKa.