Podijeli članak

Svjedoci smo teškog vremena koje se odražava na sve dijelove današnjeg društva. Koronavirus preko noći je promijenio Svijet i još od ožujka mjeseca čovječanstvo je svoje bitisanje usmjerilo na borbu protiv ovog virusa a sve je to jako pogodilo i sport.

Skoro sva sportska nadmetanja odvijaju se bez nazočnosti publike, nogometne utakmice pred praznim stadionima muka su i za gledanje a i za igranje. I opet, dok nogomet i nekako funkcionira u ovom čudnom i teškom vremenu, dvoranski sportovi, košarka posebno, pate uveliko.

Širom Europe masa je odgođenih i otkazanih utakmica, sve teže se nalaze termini za odigravanje istih a nažalost ni naše domaće lige nisu zaobišli isti problemi. S druge strane, obzirom na stanje kakvo jeste, mostarska košarka se još i dobro drži.

HKK Zrinjski u ono malo utakmica što je odigrao, točnije njih četiri, još nema poraza u prvenstvu BIH, a posljednja pobjeda nad Slobodom poslije dugog perioda izolacije i bez treninga je nadasve briljantna i vrijedna spomena i osvrta.

Mladi Metkovac Neven Nikolić radi sjajan posao na klupi mostarskog kluba i možda najveće pojačanje za Plemiće ostanak je ovog stručnjaka. S druge strane, klub koji je ove godine trebao nastupati u elitnom rangu naše košarke, SKK Student, također nije ostao pošteđen aktualnih problema.

Kao i u Premijer ligi košarkaša i u ligi KSHB timovi su bili primorani događati utakmice, prolaziti kroz periode izolacije, biti bez treninga i sve što nam je još covid-19 donio sa sobom. Ovaj tim sačinjen mahom od mladih košarkaša, te studenata SCSUM sasvim solidno gura u ovom natjecanju pod vodstvom mladog Ive Mikulića koji od ove sezone obnaša dvostruku funkciju i trenera i igrača.

U dokaz toj tvrdnji najbolje govori pobjeda izborena protiv možda i najbolje ekipe lige KSHB, momčadi Posušja proteklog vikenda. S obzirom na proračunom tima i sve okolnosti koje smo nabrojali Student opet gura dobro i opet će gornji dio ljestvice biti obitavalište ovog malog ali stabilnog mostarskog kluba. Jednu dobru stvar je ova globalna nevolja donijela mostarskoj košarci.

Nikada više domaćih igrača nije igralo u HKK Zrinjski, a već poslovično veliki broj igra ih u Studentu. Pored toliko lošeg što je zahvatilo sport, ovo je ipak pozitivna stvar i velika je šteta što utakmice ne mogu pohoditi gledatelji da se vlastitim očima uvjere kako hercegovačka mladost itekako poznaje i barata umjetnošću loptanja pod obručima. 

AU.B.B.