Podijeli članak

Nakon ubojstva Irme Forić u sarajevskom naselju Dobrinja, za koje se, za sada, kao počinitelj sumnjiči njezin nevjenčani partner Senad Basarić, ne prestaju na svijetlo dana izlaziti brojni detalji vezani za njihov život prije tragedije, piše Dnevni avaz

Sam Basarić je tijekom prvog izjašnjavanja pred Županijskim sudom u Sarajevu iznio nove informacije vezane za ovaj tragični događaj, ali i oprečne tvrdnje o tome što se tog kobnog popodneva događalo u stanu. Što je od toga istina, trebala bi utvrditi istraga koja je i dalje u tijeku.

Basarić pak tvrdi: 

"Uzeo sam deterdžent za suđe da čistim pod. Irma se okliznula i pala pored mene. Ja je hvatam za noge da bi ublažio njezin pad, ali ona pada i glavom udara u kuhinjsku dasku koja joj je već bila u ruci. Vidio sam da ne daje znake života i počeo sam da je grlim i ljubim", objašnjavao je u policiji, navodeći da se nakon toga pokušao ubiti.

Kako su ga tablete koje je popio samo ošamutile, isto je pokušao, prema vlastitim tvrdnjama, uraditi još tri puta. Kako je sam ispričao tijekom ispitivanja, prvo je otišao na osmi kat zgrade da se baci s krova, ali ga je omela susjeda koja ga je pitala što tu radi. Zatim se odvezao u Bradinu, gdje je na seoskom putu popio 29 tableta, te uzeo žilet da sebi prereže vene, ali u je žilet bio tup. Zatim je otišao na drugu lokaciju gdje je pokušao da se uguši plinom, ali mu ni to nije uspjelo. Iz Bradine se potom vratio u Sarajevo.

Tijekom izjašnjavanja o krivici, potvrdio je i priču o tome kako je upoznao Irmu:

"Irmu sam upoznao 9. svibnja putem Facebooka. Od tog dana često sam dolazio iz Mostara. Viđali smo se kod nje u njenom stanu gdje sam se preselio kada je predložila da živimo zajedno. Zaljubio sam se u nju, išli smo zajedno na more i na planine", ispričao je Senad istražiteljim i tužiteljima koji su bili prisutni na saslušanju, prenosi Avaz koji je tragom svih prethodnih informacija došao i do saznanja kako je Basarić živio u Mostaru i čime se bavio.   

Mostarci u šoku iako ga znaju kao „devradžiju“

Nakon gnjusnog ubojstva Irme Forić, za koje je osumnjičen Senad Basarić iz Mostara, njegovi sugrađani koji su ga poznavali su u šoku. Čak je većini sugovornika, koji nisu željeli javno govoriti, trebalo vremena da ga se prisjete, budući da su ga, kazali su za Avaz, izgubili iz vida.

Jer, Basarića se već sedam, osam godina skoro nije moglo vidjeti u Mostaru. Kako su kazali, nakon neuspješne priče zvana „Mostarska pivovara“, smještene na ulazu u Blagaj, a za koju je prevario Njemicu s kojom je, navodno, bio u braku, uzevši joj novac za pokretanje proizvodnje, Basarić se okrenuo ugostiteljskim vodama, otvorivši u Glavatičevu kod Konjica restoran „Zrno bibera“.

Vjerojatno, ispričali su za Avaz, i taj projekt je, poput „Pivovare“, propao, a pretpostavljaju da je nakon toga odselio za Sarajevo, gdje se zbližio sa nesretnom Irmom Forić.

Iako je većina njih za Basarića rekla da je bio „devradžija“ (lokalni varalica op. a.), ipak, nitko se nije nadao da je u stanju počiniti zločin. Za njega se zna i da je tijekom rata bio u Njemačkoj, a koju je, navodi Avaz, pohodio i u prijeratnom razdoblju i u kojoj mu živi dio obitelji. 

Inače, iz braka s jednom Mostarkom, od koje je dugi niz godina razveden, ima troje odrasle djece, koja su zasnovala svoje obitelji i dio njih živi u Njemačkoj.

Više detalja o tome šta je sve Basarić ispričao istražiteljima i tužiteljima čitajte ovdje.