Podijeli članak

Jedan od najpoznatijih pop-rock pjevača iz Nizozemske Roel van Velzen boravio je nedavno u Mostaru gdje je snimio pjesmu s mostarskim kantautorom Sanelom Marićem Marom. 

Riječ je o zajedničkom projektu nizozemske organizacije Master Peace čiji je glazbeni ambasador upravo Van Velzen, te organizacije Youth Power iz BiH, a u projektu sudjeluje nekoliko država. Čast da predstavlja BiH pripala je Mari, koji je zadovoljan kako je prošla suradnja s popularnim nizozemskim pjevačem. 

Kako je priopćeno, cilj projekta bio je okupiti kantautore iz nekoliko zemalja koji bi, na zadanu pjesmu koju je komponirao Van Velzen, osmislili po jednu strofu na svom ili engleskom jeziku i naravno otpjevali je. Na taj način pokazali su da glazba prelazi granice, ruši barijere i generalno spaja ljude… Pjesma se zove 'Wildfire'.

- Drago mi je da je suradnja s Roel van Velzenom zaista prošla u jednoj divnoj pozitivnoj atmosferi. Nažalost, pjesma još nije dostupna za slušanje jer projekt još uvijek traje, a pjesma i video materijali bi trebali biti dostupni sljedeće godine, kazao je mostarski kantautor.

- Ja sam uradio strofu na zadanu pjesmu u svom aranžmanu, a nakon toga i dupli refren jer im se to što sam uradio svidjelo pa su tražili još i refrene - dodao je Mara. 

Pjesma će biti prezentirana javno na jednom festivalu sljedeće godine u Nizozemskoj gdje bi se svi izvođači trebali sastati po prvi put i javno izvesti snimljenu kompoziciju.
U Mostaru je urađen i dio za video spot, a snimanje je obavljeno na Starom mostu s djecom iz mostarskih vrtića. Ujedno, tada je priređen i mini koncert s učenicima mostarske rock škole koji su s Marom i Van Velzenom izveli jednu Marinu i jednu Van Velzenovu pjesmu.  

Van Velzen je u karijeri surađivao s brojnim velikanima svjetske glazbene scene poput Kelly Clarkson, Bon Jovia, dijelio je pozornicu s legendarnim gitaristom Queena Brianom Mayom, poznati DJ Armin van Buuren remiksirao je Van Velzenovu pjesmu 'Broken Tonight', koja je postala internacionalni hit, a surađivao je i s mega popularnim njemačkim bendom Reamonn.

41-godišnji Nizozemac u karijeri je osvojio brojne glazbene nagrade u Nizozemskoj, a njegove turneje su u pravilu potpuno rasprodane.
 
Iza Mare su dosad četiri albuma: Kroz, Funkcija života u e - molu, Vasduh i Kovilje. Svaki je posebna priča ispričana na svoj način, takoreći konceptualan. Mara je nedavno objavio novi singl, riječ je o pjesmi 'Pismo nikome' urađenoj po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine, koju su Mara i bend pod producentskom palicom Đanija Pervana snimili u mostarskom Pavarotti centru.