Podijeli članak

Grad Mostar u narednom periodu planira izgradnju nove ceste koja bi se gradila od novog mosta na Aveniji do naselja Rudnik.

Grad je donio odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na izgradnji nove ceste od novog mosta na rijeci Neretvi do naselja Rudnik, uz trasu nekadašnje željezničke pruge, kojom se vršila opskrba poduzeća Žitopromet.

Planirani radovi obuhvaćaju izgradnju ceste s dvije kolničke trake i nogostupima s obje strane ceste, dužine oko 300 m i ukupne širine profila 10 m. Nova cesta se uključuje na novoizgrađenu četverotračnu prometnicu Avenija - Sjeverni logor, kao i na cestu Mostar - Raštani - Vojno.

Projektom je predviđeno rješavanje oborinske odvodnje, ugradnja potrebne prometne signalizacije, kao i javna gradska rasvjeta (LED). Posao je dobilo poduzeće Amitea d.o.o. Mostar, koje je imalo najnižu ponudu u postupku javne nabavke.

Ponuda s popustom i PDV-om od poduzeća Amitea je iznosila 409.465,62 KM. Kako je navedeno, rok za izvršenje ove javne nabavke će biti ''prema prihvaćenom dinamičnom planu izvođača radova'', prenosi Hercegovina.info.