Podijeli članak

Novo mirno okupljanje građana i aktivista Građanske inicijative “Jer nas se tiče” ispred deponije Uborak održat će se danas u 13:00 sati, za kada je najavljen i turnir u malom nogometu.

Pravo na učešće imaju svi stariji od 15 godina i sastaviti ekipu (3vs.3). U ovisnosti od broja prijavljenih ekipa odlučit će se koji će biti sustav igranja.

“Moramo naglasiti da se od 4. prosinca prošle godine na deponiji danonoćno dežura, a svakim novim mirnim okupljanjem koje je od prošle nedjelje prožeto i nekom vrstom aktivnosti kao što su sport ili pjevanje, želimo ukazati da je na mjestu deponije zapravo park pravo rješenje”, navode iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče”.

Podsjetimo, na trećem sastanku Građanske inicijative ‘Jer nas se tiče’ s predstavnicima gradskih i županijskih vlasti odblokiran je proces traženja nove lokacije, a prijedloge novih lokacija očekuju na sljedećem sastanku, piše mostarski.ba

Omer Hajdur, iz Građanske inicijative ‘Jer nas se tiče’, izjavio je tom prilikom za BHRT da je dogovoreno da za deset dana dođu s pet lokacija, koje bi mogle biti buduće lokacije deponije.