Podijeli članak

Najmanje tri muškarca su preminula, a četiri se nalaze u teškom stanju u bolnici nakon što su se, kako se sumnja, predozirali na jednoj proslavi u američkom gradu Pittsburgh.

Hitna pomoć dobila je poziv u nedelju oko 7:30 sati da petorica mladića, sa narančastim narukvicama, leže bez svijesti u jednom stanu. Po dolasku na lice mjesta liječnici su pronašli i šestu žrtvu kako bez svijesti leži u liftu, dok su sedmog mladića pronašli bez svijesti na ulici nedaleko od zgrade iz koje je stigao poziv na pomoć.

Dvojica od petorice mladića u stanu preminuli su prije dolaska liječnika, dok su svi ostali u besvjesnom stanju prevezeni u bolnicu. Mladić koji je pronađen u liftu preminuo je nedugo nakon toga.

Policija je odmah izašla na lice mjesta, a prvi rezultati istrage ukazuju na to da su se najvjerojatnije predozirali. Vjeruje se da su mladići bili na zabavi u nekom od gradskih klubova, s obzirom na to da su nosili narukvice koje omogućavaju ulaz u klub. Zasad nije poznato jesu li narkotike konzumirali u klubu ili su drogu uzeli po povratku kući.

U prvi mah se vjerovalo da su se možda otrovali ugljen-monoksidom, ali nakon detaljne pretrage zgrade, utvrđeno je kako je sve uredu sa ventilacijom. Rezultat obdukcije bi trebao potvrditi točan uzrok smrti.

"Vjeruje se da je u pitanju izolirani incident prekomjerne upotrebe narkotika. Istraga je i dalje u tijeku", priopćili su iz policije.