Podijeli članak

Luka Modrić u subotu je dobio prvi izravni crveni karton u karijeri. Hrvatski kapetan je u pobjedi Reala na gostovanju kod Celte (3:1) u 56. minuti morao napustiti teren.

Modrić je pocrvenio nakon što je uz aut-liniju nagazio Celtina igrača Denisa Suáreza. 

Sudac Javier Estrada je nakon pregleda VAR-a hrvatskom kapetanu pokazao put u svlačionicu. Modrić se nakon toga oglasio na društvenim mrežama i poručio da je sučeva odluka bila nepravedna.

"Isključen sam zbog slučajne akcije! U životu bi takav start namjerno napravio i prijatelju. Potpuno nehotično", napisao je Modrić. 

Ni u Realu neće mirno sjediti prijeći preko svega već su najavili žalbu vodstvu lige. Naime, Modrić bi zbog crvenog kartona mogao dobiti do tri utakmice suspenzije.

Naime, sudac je u izvještaju s utakmice napisao je da Modrić "nogom udario protivnika u područje Ahilove tetive bez mogućnosti da je mogao doći do lopte". 

U Realu se ne slažu s tim objašnjenjem, navode španjolski mediji. Tvrde da je njihov igrač pokušao doći do lopte i pri tom nehotično zakačio protivnika. I na tom se temelji žalba kraljevskog kluba, piše Večernji list.