Podijeli članak

Portal 24 sata danas je doznao kako je mladić iz Zagreba, koji se vodi kao prvi službeni slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, zaposlen u jednoj velikoj hrvatskoj tehnološkoj kompaniji. Iz te tvrtke kazali su kako je “prema njihovim informacijama nakon putovanja u Italiju bio na poslu među kolegama”.

No nisu htjeli otkrivati detalje, izjavljujući tek kako ih je o događaju obavijestila mladićeva obitelj. Ne zna se stoga s koliko je ljudi oboljeli bio u doticaju, nakon što se vratio iz Milana, gdje je na stadionu San Siro gledao utakmicu Atalanta – Valencia. Pratila ga je navodno njegova djevojka, koja se, kako je također javio 24 sata, na Facebooku objavila fotografiju pred milanskom katedralom.

Čekaju se rezultati iz Rijeke 

Ministar zdravstva jutros je obavijestio javnost da je u riječku bolnicu sinoć stiglo devet pacijenata koji su boravili u dijelu Italije u kojem je potvrđeno više slučajeva koronavirusa. „Devet hrvatskih građana koji su radili u tvornici u Italiji, gdje je otkriveno 20-ak oboljelih, tijekom noći su transportirani u KBC Rijeka gdje su u izolaciji i pod nadzorom i čiji su brisevi poslani na analizu u Zagreb. Rezultati se očekuju tijekom ranog poslijepodneva ili kasnije”, kazao je ministar jutros za N1 televiziju.

Jedan od radnika ima temperaturu, ali to traje već neko vrijeme, pa ne mora biti znak da je zaražen koronavirusom, objasnio je ministar. Beroš je rekao da ne zna iz kojih su dijelova Hrvatske, ali reporter N1 televizije Ranko Stojanac neslužbeno je doznao da je firma iz koje radnici dolaze iz Karlovca, a radili su u gradu Pavia u Lombardiji.