Podijeli članak

Predsjednik Srbije Alesandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Ločar su demantirali prosvjednika Petra Đurića koji je postao simbol prosvjeda u Beogradu nakon što je jučer izjavio da je njegov otac umro od koronavirusa jer nije bilo slobodnih respiratora.

Petar Đurić, sin Ljubiše Đurića, poznatog umjetnika koji je umro od koronavirusa, u emotivnoj izjavi objasnio je zbog čega prosvjeduje pred Skupštinom Srbije u Beogradu i postao zaštino lice prosvjeda, a njegova izjava "Ćale, ovo je za tebe" neslužbeni moto prosvjednika.

Đurić je kazao da je njegov otac umro jer nije bilo dovoljno respiratora, predsjednik Srbije Alesandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Ločar su ga demantirali.

“Liječnici su se borili do posljednje sekunde. Mi u Zemunskoj bolnici imamo respiratore, mislim da je treća po broju respiratora. Riječ je o osobi vrlo loše prošlosti, osuđivanom za kaznena djela. Druga osoba je Sloba Robija, višestruko osuđivan. Nemojte takve predstavljati kao junake, znamo s kim imamo posla. One koji profesoru Baziću guraju prste u usta i govore kur*o, nemojte mi predstavljati kao junake”, rekao je Vučić, a Ločar je dodao da su liječnici pokušali sve, ali bez uspjeha.

Petar Đurić je pak na Facebooku objavio dokument o povijesti liječenja u kojem se jasno vidi kako je njegov otac bio na čekanju za respirator, ali svoje mjesto nije dočekao.

“09.04. 2020. – 11:58 Konzultiran anesteziolog, upućeno je prevođenje u respiratorni centar, čeka se slobodno mjesto; 03:08 – Afebrilan sO2 86%, kontaktiran anesteziolog iz Respiratornog centra radi prevođenja – trenutno nema slobodnih mjesta, te se liječenje nastavlja u JIN”, piše u dokumentu, prenosi Nova.rs.

Ljubiša Đurić primljen je u KBC Zemun 28. 3., a preminuo je 13 dana kasnije.