Podijeli članak

U Sportskom centru Đulić u Širokom Brijegu drugi tjedan za redom održava se tradicionalni međunarodni ITF turnir Leda Open za tenisače i tenisačice od 14 do 18 godina.

Organizator turnira je Teniska akademija Set iz Širkog Brijega čiji direktor je Marko Čuljak.

Na prvom turniru održanom prošli tjedan sudjelovalo je ukupno oko 60 natjecatelja iz preko 20 zemalja od Skandinavije, Rusije, preko Turske i naravno zemalja u regiji.

To je peti rang turnira, to su turniri iz kalendara ITF-a Juniors Circular koji se boduju, odnosno predsavljaju zadnju stepenicu ka profi turnirima, istaknuo je Čuljak za portal Jabuka.tv

Pobjednik prvog tunira održanog prošli tjedan u muškoj konkurenciji bio je Britanac Mattias Southcombe koji je u finalu pobijedio hrvatskog tenisača Nou Vukadina. Kod djevojaka pobjednica je bila Slovenka Nika Strašek koja je u finalu bila bolja od bh. tenisačice Amile Jusufbegović.

Na turniru su mogli nastupati natjecatelji (ice) od 14 do 18 godina. Natjecanje je osim u singlovima održano i u parovima, a takav princip turnira je i ovaj tjedan.

Kroz ovaj tjedan se održava novi turnir koji je također petog ranga gdje je opet prisutno oko 60 natjecatelja, a prošlih godina je bilo oko 40, pa smo s te strane zadovoljni. Bili smo malo zakinuti zbog dolaska igrača ii gračica iz Srbije jer se kod njih održavao turnir četvrtog ranga kroz prošli tjedan. Kroz ovaj tjedan nemamo nekih turnira u bližoj regiji pa je to prednost i za nas, zaključio je Čuljak.

Generalni sponzor ovogodišnjeg međunarodnog ITF turnira u Širokom Brijegu je voda Leda iz Širokog Brijega, a ljubitelji dobrog tenisa mogu svratiti do Sportskog centra Đulić do kraja ovog tjedna i pratiti zanimljive mečeve.

Također organizatori najavljuju kako će se na istome mjestu u studenom održati još jedan međunarodni turnir “Tenis Europa”.