Podijeli članak

U prostorijama HŠK Zrinjski danas je nakon dva i pol mjeseca održana press konferencija. Ovaj put trener prve momčadi najavio je nedjeljnu utakmicu u kojoj će se Zrinjski nakon pauze suprotstaviti zeničkom Čeliku.

Strateg Plemića govorio je o proteklom pripremnom periodu, o tome hoće li Zrinjski na proljeće biti bolji, o Čeliku, o konkurenciji, ukratko o svemu onom što je okupljene pripadnike sedme sile i zanimalo.

"Iza nas je jedan period u kome smo, možda mao i nesvojstveno za Zrinjski, mnogo mijenjali" - otpočeo je Žižović i nastavio:
"Samim tim mijenjanjem stavili smo do znanja da nismo bili zadovoljni proteklim periodom. Posebno rezultatima i pokušat ćemo to ispraviti u narednom periodu. Probat ćemo dobrim radom i dobrim igrama ostvariti ambicije Zrinjskog a mislim da se vrlo dobro zna koje su i kakve su one kada je ovaj klub u pitanju. Iza nas je velika pauza i to je jedan veliki problem s kojim se susreću sve premijerligaške ekipe, ali kako je nama tako je i svima drugima. Doduše, odigrali smo nešto više pripremnih utakmica. Zadovoljan sam pristupom u tim utakmicama ali svi vrlo dobro znamo da pristup u utakmicama za bodove nemalo puta zna biti dosta drugačiji. Rezultati iz priprema često nemaju veze s onim u prvenstvu".

"Ekipa Čelika dosta je izmijenjena ali moramo znati da tu ima itekako iskusnih igrača, njih 7, 8 koji su dugi niz godina u ovoj ligi. Sigurno je da se mogu nositi s pritiskom koji je pred njima u nastavku sezone a to je ostanak u ligi. Očekuje nas zahtjevan protivnik, no mislim da smo mi kadri odgovoriti na sve to. Tijekom priprema iskristaliziralo se 15, 16 igrača koji će se boriti za startnih 11, no još danas i sutra ćemo vidjeti koji će to nogometaši startati na Bilinom Polju. Nadam se da ćemo u nedjelju pozitivno odgovoriti na pritisak domaćina, imamo ekipu koja će se moći nositi sa svima. Mišljenja sam da ćemo igrati bolje nego na jesen. Ukoliko želimo ostvariti naše ciljeve, onda u svakom susretu moramo ići na pobjedu. Tako će biti i u Zenici gdje ne možemo obećati trijumf, ali možemo obećati pristup i želju na maksimalnoj razini. Što se tiče nekih igrača na koje možemo ili ne možemo računati sigurno je da ćemo u Zenici biti bez Govedarice, Barišića i Šovšića".

Osvrnuo se Žižović na trenutni igrački kadar Zrinjskog:

"Stojim iza toga da smo bolji nego na jesen i da ćemo igrati bolje. U to sam potpuno uvjeren a to mi igrači dokazuju iz treninga u trening. Bit će potreban neki određen period i vrijeme kojeg mi nemamo, da neki igrači dođu do optimalne forme. Mislim da se dobro pripremamo, ali odgovor na pitanje jesmo li se dobro pripremili, imat ćemo tek u nedjelju nakon utakmice. Čelik će biti jako motiviran, no takve će nas ekipe čekati tijekom cijelog ostatka sezone. Budemo li raspoloženi, a smatram da ćemo biti, mislim da se iz Zenice možemo vratiti s bodovima" - kazao je Žižović.

Utakmica NK Čelik - HŠK Zrinjski igra se u nedjelju u 14:30.