Podijeli članak

Mlada mostarska dizajnerica i umjetnica  Marijana Cigić predstavit će novu kolekciju svog brenda 10:10 izložbom u Galeriji Virus u četvrtak 23.01.2020. u 20 sati. 

Kreirajući ovu kolekciju istraživala je estetiku geometrijske apstrakcije pomirujući je sa skulpturalnim i taktilnim mogućnostima odnosa volumena i materijala. 

 „Iz početnog besmisla rađa se sloboda stvaralaštva, utemeljena prije na iskonskom promišljanju nego na emociji. Ali ipak se iz prvotne praznine i izvornog minimalističkog poriva rađa neka sirova snaga širokih zamaha volumena koji obujmljuju ljudsko tijelo pretvarajući ga u skulpturu. Kolekcija se gradi mirnim i stabilnim, istovremeno tektoničnim odnosom ploha boja, vraćajući se elementarnim strukturama bez želje za naracijom, deskripcijom ili grandioznošću. Te elementarne strukture ravnaju se vlastitom logikom, a dosljedno ih prati ritam uvijek stišanih i zadimljenih boja, prljavocrvene, sivoplave, maslinastožute“, riječi su povjesničarke umejtnosti Kornelije Krpačić. 

Marijana Cigić se na modnoj sceni pojavila 2017. godine pobjedom na Fashion Incubatoru, nakon koje osniva  10:10 brend te vrijedno radi, kreira i gradi karijeru modne dizajnerice.