Podijeli članak

Kako će biti upotrijebljene i potrošene milijarde koje je Italija dobila od Europske unije (EU) za oporavak nakon pandemije virusa COVID-19, nadgledat će parlamentarna komisija na čijem čelu je parlamentarac koji nije završio srednju školu, a od radnog iskustva ima 10 godina prakse u prodavnici za životinje.

Sergio Battelli, član partije Pokret "Pet zvijezda" nakon reizbora na čelo Komisije za europske fondove, je "postao viralan", a poslije vijesti o njegovom reimenovanju ne stišavaju se polemike, uvrede, komentari i bijes onih koji su “"unatoč diplomama i doktoratima" završili bez posla ili su bili prinuđeni da "kruh traže" izvan Italije.

Battelli, koji je u centru rasprava u svim medijima, i na društvenim mrežama, odgovorio je, kako prenose mediji, da dobija mnoga pisma podrške te obožavateljima šalje virtuelne zagrljaje: "Moj stil je da gledam i idem naprijed jer je u pitanju najveća kriza nakon II. Svjetskog rata i budućnost zemalja članica EU", poručio je Battelli.

Parlamentarac koji je napustio srednju školu prije kraja nije izuzetak u italijanskoj politici. Ministar vanjskih poslova Luigi di Majo je također bez diplome, i ne govori niti jedan strani jezik, a prije nego što je kao član Pokret "Pet zvijezda" postao političar, radio je kao animator u turističkim mjestima.

Ministar za zdravstvo Roberto Speranza je diplomirao političke znanosti, šef stranke "Liga" Mateo Salvini također nije otišao dalje od srednje skole.

Sad BiH i ne izgleda tako loše, zar ne? ;)