Podijeli članak

Zoran Milanović danas je ponovno ponudio svoje mišljenje o aferi Janaf, probijanju mjera, premijeru i – možda najzanimljivije – famoznom klubu u koji su, čini se, svi živi zalazili.

Svoj odlazak tamo u vrijeme lockdowna objasnio je dosta nadrealno:

"Jesam li trebao biti doma tih mjesec dana? S kim se ja smijem nalaziti tih mjesec dana? To je bilo u vrijeme lockdowna i zvao me prijatelj iz Dalmacije, bilo je puno hrane koju je trebalo baciti jer nije imao kome dati. Našli smo se jer je tamo bilo praktičnije. Ali to je bezvezna tema", rekao je predsjednik Hrvatske.

MINISTRI SU DOLAZILI ‘KAO ZADNJI MAGARCI’

Kako kaže, ministri koji su tamo dolazili radili su to “kao zadnji magarci”.

"Tamo su dolazili ministri iz Plenkovićeve vlade kao zadnji magarci, to se nije trebalo dogoditi. Netko je trebao donijeti odluku da se priča ne razvlači deset mjeseci, da bi dobili pucanje mjera. Imate medije koji sustavno zaglupljuju općinstvo, pišu gluposti. Pa kako ne bi pukle mjere nakon deset mjeseci?! To je kao da u Drugom svjetskom ratu planirate strateški napad dvije godine", kaže Milanović koji je još jednom dodao:

"Pogled sa Slovenske 9 je bezvezan. To je jedna rupa, tamo su ministri nepotrebno dolazili kao zadnji magarci. Nisu morali sve znati, ali je bilo nepotrebno",  rekao je.

O BROJAČU NOVCA U KLUBU

I dalje smatra da informacije o tajnim akcijama cure iz DORH-a: “A odakle cure? S Kaptola!?”, rekao je.

Kaže da nije znao za Kovačevićeve navodne stanove te još jednom opisao svoje odlaske u ilegalni klub:

"Ondje sam bio nekoliko puta u sasvim svom društvu, s malim brojem ljudi", rekao je, prenosi N1.

"Znao sam tko tamo zalazi, suci i predsjednici sudova… Taj klub zaista nije mjesto koje previše strši.", rekao je.